سوئیچ شبکه

سوئیچ شبکه که یکی از محصولات پرفروش در زمینه ی تجهیزات شبکه می باشد این روزها بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است. در این دسته بندی به معرفی انواع مختلفی از برندهای سوییچ شبکه می پردازیم. شما برای راه اندازی سیستم خود و همچنین برطرف کردن نیاز برق دستگاه های خود به انواع سویچ شبکه احتیاج دارید که در این دسته بندی نمونه هایی از سوییچ شبکه های POE و غیر POE را مشاهد می نمایید همچنین می توانید برای خرید سوئیچ شبکه محصول مورد نظر خود را بررسی و انتخاب نمایید.

 

سوئیچ شبکه

یک سوئیچ شبکه دستگاه‌های درون یک شبکه که اغلب مربوط به یک شبکه محلی یا همان LAN هستند را به هم متصل کرده و بسته‌های داده را به آن ارسال کرده یا ممکن است که از آن دریافت کنید. برخلاف روترها، سوئیچ داده‌ها را فقط به دستگاهی که برای آن در نظر گرفته شده است است، ارسال می‌کند و کاری به شبکه‌های چند دستگاه ندارد. این دستگاه‌‌ها می‌توانند سوئیچ‌های دیگر، روتر یا کامپیوتر یک کاربر باشند. خرید سوئیچ در همین راستا برای شبکه اهمیت بالایی دارد و حتما باید به انواع آن توجه کرده و از برند معتبری خرید خود را نهایی کنید. در این صورت شبکه شما در بهترین وضعیت قرار می‌گیرد.

تفاوت بین سوئیچ و روتر چیست؟

روترها مسیرهایی را برای بسته‌های داده انتخاب می‌کنند تا از شبکه‌ها عبور کنند و به مقصد برسند. روترها این کار را با اتصال به شبکه‌های مختلف و ارسال داده‌ها از شبکه به شبکه دیگر انجام می‌دهند. از جمله این موارد می‌توانیم به شبکه‌های LAN، شبکه‌های گسترده WAN یا سیستم‌های مستقل اشاره کنیم که شبکه‌های بزرگی هستند و اینترنت کلی جهانی را تشکیل می‌دهند. در عمل، این بدان معنی است که روترها برای اتصال به اینترنت کارهای ضروری را انجام می‌دهند. این در حالی است که سوییچ‌ها فقط برای اتصال دستگاه‌ها استفاده می‌شوند.

خانه‌ها و دفاتر کوچک برای دسترسی به اینترنت نیاز به روتر دارند. اما اکثر آن‌ها به سوئیچ شبکه نیاز نخواهند داشت. مگر اینکه به مقدار زیادی پورت اترنت نیاز داشته باشند. با این حال، دفاتر، شبکه‌ها و مراکز داده بزرگ با ده‌ها یا صدها کامپیوتر معمولا به سوئیچ نیاز دارند. اترنت یک پروتکل لایه ۲ برای ارسال داده‌ها بین دستگاه‌ها است. برخلاف وای فای، اترنت به اتصال فیزیکی از طریق کابل اترنت دارد. در همین راستا در هنگام خرید سوییچ شبکه باید دقت لازم را داشته و ببینید که به چه تعداد پورت نیاز داشته و چه نوعی از ارتباط باید برای شبکه شما استفاده شود.

سوئیچ لایه ۲ و لایه ۳ چیست؟

سوییچ های شبکه می‌توانند در لایه ۲ یا همان لایه پیوند داده یا لایه ۳ (لایه شبکه) کار کنند. لایه ۲ داده‌ها را براساس آدرس مک مقصد سوئیچ می‌کند و تعریف خاص خودش را دارد. این در حالی است که لایه ۳ داده‌ها را براساس آدرس IP مقصد تغییر می‌دهد. برخی از سوییچ ها می‌توانند هر دو عملیات را انجام دهند. قیمت سوئیچ شبکه در چنین لایه‌هایی هم یقینا متفاوت از همدیگر خواهند بود. با این حال، اکثر سوییچ ها، سوئیچ های لایه ۲ هستند. سوئیچ های لایه ۲ اغلب با استفاده از کابل‌های اترنت به دستگاه‌های موجود در شبکه خود متصل می‌شوند. کابل‌های اترنت کابل‌های فیزیکی هستند که از طریق پورت‌های اترنت به دستگاه‌ها وصل می‌شوند.

سوئیچ مدیریت نشده و مدیریت شده چیست؟

یک سوییچ مدیریت نشده به سادگی پورت‌های اترنت بیشتری را در یک LAN ایجاد می‌کند تا دستگاه‌های محلی بیشتری بتوانند به اینترنت دسترسی پیدا کنند. سوئیچ های مدیریت نشده بر اساس آدرس‌های مک دستگاه، داده‌ها را می‌توانند به عقب و جلو منتقل کنند. سوییچ مدیریت شده همان عملکرد را برای شبکه های بسیار بزرگ‌تر انجام می‌دهد و به مدیران شبکه کنترل بسیار بیشتری بر نحوه اولویت بندی ترافیک ارائه می‌دهد. آن‌ها همچنین مدیران را قادر می‌سازند که شبکه‌های مجازی VLANرا برای تقسیم بیشتر یک شبکه محلی به قطعات کوچک‌تر راه اندازی کنند.

تفاوت بین مک آدرس و آدرس IP چیست؟

سوئیچ های شبکه به آدرس‌های مک اشاره دارند تا ترافیک اینترنت را به دستگاه‌های مناسب ارسال کنند نه آدرس‌های IP. هر دستگاهی که به اینترنت متصل می‌شود یک آدرس IP دارد. آدرس IP مجموعه‌ای نویسه‌های الفبایی است که همه با آن‌ها روبرو شده ایم. آدرس‌های IP مانند یک آدرس پستی عمل می‌کند و ارتباطات اینترنتی هدایت شده در آن آدرس را قادر می‌سازند که به آن دستگاه دسترسی پیدا کند. آدرس‌های آی پی اغلب تغییر می‌کنند، چرا که تعداد محدودی از آدرس‌های IPv4 وجود دارد. دستگاه‌های کاربر معمولا هنگامی که یک اتصال جدید یا یک شبکه ایجاد می‌کند، آدرس‌های جدیدی را دریافت خواهد کرد.

آدرس‌های IP در  لایه ۳ استفاده می‌شوند و به این معنی است که کامپیوترها و دستگاه‌ در سراسر اینترنت از آدرس‌های آی پی برای ارسال و دریافت داده‌ها استفاده می‌کنند. صرف نظر از اینکه آن‌ها به کدام شبکه متصل باشند، همه بسته‌های IP آدرس می‌توانند IP مبدا و مقصد خود را در هدر آدرس خود درج کنند. همان‌طور که یک ایمیل دارای یک آدرس مقصد و یک آدرس برگشتی است، این آدرس‌ها نیز به همین شکل عمل می‌کنند.

در مقابل، یک آدرس مک یک شناسه دائمی برای هر قطعه سخت افزاری است و تا حدودی شبیه یک شماره سریال عمل می‌کند. برخلاف آدرس‌های IP، آدرس‌های مک تغییر پیدا نمی‌کنند. آدرس‌های مک در لایه ۲ استفاده می‌شوند و به لایه ۳ ارتباطی ندارند. این بدان معنی است که در هدرهای پکت آی پی قرار داده نمی‌شوند.

به عبارت دیگر، مک آدرس‌ها بخشی از ترافیک اینترنت نیستند. آن‌ها فقط داخل یک شبکه معین استفاده می‌شوند. با خرید سوئیچ مناسب می‌توانید عملیات ارسال و دریافت اطلاعات شبکه را داخل یک سرور به خوبی انجام دهید و مشکلی از نظر سرعت و کارایی نخواهید داشت. شرکت‌های معتبری هم اقدام به تولید سوییچ و ارائه آن به بازار کرده‌اند.

شناسایی آدرس مک در سوئیچ شبکه

سوئیچ های شبکه لایه ۲ جدولی را در حافظه خود نگه می‌دارند که آدرس‌های مک را با پورت‌های اترنت سوییچ مطابقت می‌دهد. این جدول در واقع جدول حافظه آدرس پذیر محتوا یا CAM نامیده می‌شود. فرض کنید که کامپیوتر A به یک کابل اترنت متصل است که به پورت ۱ سوئیچ وصل می‌شود. کامپیوتر B هم به پورت ۲ و کامپیوتر C هم به پورت ۳ سوییچ وصل شده است. هنگامی که داده‌ها به کامپیوتر A می‌رسند، سوئیچ با جدول CAM خود مشورت کرده و می‌بیند که کامپیوتر A کجا قرار دارد. پس از بررسی مشخص می‌شود که ترافیک مربوط به کامپیوتر A باید از طریق پورت ۱ ارسال شود و نباید ارسال به سمت پورت‌های ۲ و ۳ انجام شود.

جدول CAM سوییچ در حافظه ذخیره می‌شود و اگر سوییچ خاموش باشد، جدول ناپدید شده و پس از روشن شدن سوئیچ شبکه این جدول باید مجددا ساخته شود. حال فرض کنید که سوییچ به تازگی روشن شده است و هنوز جدول مدنظر خود را نداریم. این سوئیچ دیگر نمی‌داند که کامپیوترهای A، B و C به کدام پورت‌ها متصل هستند و همچنین آدرس مک آن‌ها نیز مشخص نیست. فرض کنید که کامپیوتر A پیامی به کامپیوتر B ارسال می‌کند.

سوییچ می‌تواند مراحلی را انجام دهد تا پیام ابتدا به کامپیوتر B رسیده و جدول مورد نظر ساخته شود. آدرس مک کامپیوتر A و پورتی که پیام به آن وارد شده است، ضبط شده و پیام کامپیوتر A را به تمام کامپیوترهای دیگر در شبکه به جز A ارسال خواهد شد.

Cloudflare چگونه از سوئیچ های شبکه محافظت می‌کند؟

سیستم Cloudflare Magic Transit از دستگاه‌های زیرساخت شبکه مانند سوئیچ ها و روترها در برابر ترافیک حمله دی داس محافظت می‌کند که می‌تواند آن‌ها را آفلاین کرده یا در معرض خطرشان قرار دهد. سیستم Magic Transit از شبکه‌های داخلی، ابری و ترکیبی محافظت می‌کند. این سیستم‌ها بسیار ساده هستند و با هر خرید سوئیچ شبکه ممکن است که شرکت‌های سازنده سیستم متفاوتی را برای آن تعریف کرده باشند. به همین دلیل است که تنها مسئله قیمت سوئیچ مطرح نبوده و بهتر است که از گزینه‌هایی استفاده کنید که سازنده معتبرتری پشت‌شان قرار دارد.

اتصال بخش‌های مختلف شبکه با سوئیچ

سوییچ‌ها می‌توانند بخش‌های شبکه را به همدیگر متصل کنند و ارتباطات کاملا دو طرفه را ایجاد می‌کنند. این سیستم سبب می‌شود که داده‌هایی با ارزش عملکرد مناسب فراهم شده و استفاده از پهنای باند شبکه نیز به شکل کارآمد فراهم شود. امروزه شبکه‌ها برای حمایت از کسب و کارها، ارائه ارتباطات، ارائه سرگرمی و موارد مشابه دیگر ضروری هستند. این فهرست همچنان ادامه دارد و یک المان اصلی و مشترک است که شبکه‌ها را به همدیگر ارتباط می‌دهد. سوئیچ شبکه به اتصال دستگاه‌ها به منظور اشتراک منابع کمک می‌کند و به دلیل گستردگی، همواره فناوری آن هم توسعه داده می‌شود.

فواید سوئیچ شبکه

سوییچ شبکه به عنوان دستگاهی شناخته می‌شود که بسته‌های ارسال شده توسط دستگاه‌هایی که به پورت‌های فیزیکی آن متصل هستند را دریافت می‌کند و دوباره آن‌ها برای ارسال آماده خواهند شد. اما فقط از طریق پورت‌هایی عملیات ارسال انجام خواهد شد که از طریق هدر مربوط به آدرس آی پی، قرار است به عنوان مقصد ارسال شناخته می‌شوند. این دستگاه‌ها می‌توانند در لایه شبکه هم کار کنند و مسیریابی را به این صورت انجام دهند. سوئیچ ها جزء مشترک شبکه‌های مبتنی بر اترنت هستند و کانال فیبر، حالت انتقال ناهمزمان و موارد مشابه دیگر هم خواهند بود.

سوئیچ چگونه کار می‌کند؟

هنگامی که یک دستگاه به یک سوئیچ متصل می‌شود، سوییچ آدرس کنترل دسترسی رسانه خود را یادداشت می‌کند. این همان کدی است که در کارت رابط شبکه قرار دارد و دستگاهی است که به کابل اترنت متصل به سوییچ وصل می‌شود. سوئیچ از آدرس مک برای شناسایی بسته‌های خروجی دستگاه پیوست شده و محل تحویل بسته‌های ورودی استفاده می‌کند. بنابراین، آدرس مک دستگاه فیزیکی را در مقابل آدرس آی پی لایه شبکه شناسایی می‌کند که می‌تواند به‌صورت پویا به یک دستگاه اختصاص داده می‌شود و در طول زمان هم امکان تغییر آن وجود دارد.

هنگامی که یک دستگاه بسته‌ای را به دستگاه دیگری ارسال می‌کند، وارد سوئیچ می‌شود و سوییچ هدر آن را می‌خواند تا مشخص کند که با آن چه کاری انجام خواهد داد. این آدرس یا آدرس‌های مقصد مطابقت داده می‌شوند و بسته را از طریق پورت‌های مناسبی که به دستگاه‌های مقصد منتهی می‌شوند، ارسال می‌شوند. برای کاهش احتمال برخورد بین ترافیک شبکه که به سوئیچ و از یک سوئیچ و یک دستگاه متصل به طور همزمان می‌رود، اکثر سوئیچ ها عملکرد دو طرفه کامل را فراهم می‌کنند که در آن بسته‌هایی که از یک دستگاه می‌آیند و می‌روند به پهنای باند کامل سوئیچ دسترسی خواهند داشت.

درست است که سوئیچ ها در لایه ۲ کار می‌کنند، اما امکان کار در لایه ۳ هم برای آن‌ها وجود دارد و برای پشتیبانی از شبکه‌های محلی مجازی، بخش‌های منطقی شبکه می‌توانند زیر شبکه‌ها را پوشش دهند و ضروری است که در این لایه هم کار کنند. برای نکه ترافیک از یک زیر شبکه به زیر شبکه دیگر منتقل شود، باید بین سوییچ ها عبور وجود داشته باشد. این با قابلیت مسیریابی تعبیه شده در سوئیچ ها تعبیه می‌شود. از این طریق شما می‌توانید مدیریت کاملی روی سوییچ های شبکه داشته باشید.

سوئیچ ها در برابر هاب

یک هاب می‌تواند چندین دستگاه را به منظور اشتراک منابع به همدیگر متصل کند و مجموعه دستگاه‌های متصل به هاب به عنوان بخشی از LAN شناخته می‌شود. قیمت سوییچ هم می‌تواند تفاوت‌های گسترده‌ای با هاب داشته باشد. تفاوت هاب با سوییچ در این است که بسته‌های ارسال شده از یکی از دستگاه‌های متصل به همه دستگاه‌هایی که به هاب متصل هستند، پخش می‌شود. با یک سوییچ، بسته‌ها فقط به پورتی هدایت خواهند شد که به دستگاهی بسته‌ها به آن آدرس داده می‌شوند، هدایت می‌شوند. سوئیچ ها معمولا بخش‌های LAN را به همدیگر متصل می‌کنند و بنابراین، هاب‌ها به آن‌ها متصل خواهند شد.

سوئیچ ها ترافیکی را که برای دستگاه‌هایی در همان بخش LAN هستند، فیلتر می‌کنند. به دلیل این هوشمندی، سوئیچ ها می‌توانند از منابع پردازشی خودشان و همچنین پهنای باند شبکه استفاده موثرتری داشته باشند. شما باید کاملا با تفاوت سوئیچ و هاب آشنا شوید تا هنگام راه‌اندازی شبکه بتوانید از ابزارهای درستی بهره ببرید. قیمت سوئیچ و قیمت هاب هم در این زمینه تاثیرگذار است و باید به گستردگی شبکه هم توجه داشته باشید.

 

علاقه مندانی که مایل به راه‌اندازی تجهیزات شبکه هستند، می‌توانند از سوئیچ به عنوان یکی از ابزارهای اصلی استفاده می‌کنند. شرکت‌های زیادی هم وجود دارند که اقدام به تولید سوئیچ می‌کنند. این سوییچ‌ها باید از نظر مواد سازنده عالی باشند و کیفیت ساخت همواره مطرح بوده است. خرید سوئیچ منوط به این است که کمپانی معتبری آن را ساخته و تعداد پورت‌ها و سرعت انتقال مدنظر شما را فراهم کند.

در این شرایط است که حس خوبی از خرید خود خواهید داشت و کاملا می‌توانید سال‌ها از سوئیچ مدنظر خود استفاده کنید. سوئیچ یکی از ابزارهای اصلی شبکه است و حتما باید دقت لازم را در خرید آن داشته باشید. می‌توانید از مشاورین هم برای یک خرید ارزشمند مشاوره‌های لازم را دریافت کنید.